Primaria capitalei, prin insasi viceprimarul sau, ne anunta zilele trecute ca intentioneaza sa achizitioneze un aparat capabil sa detecteaze cutremurele cu patru ore inainte ca ele sa se produca. Extraordinar! Japonezii pot fi invidiosi pentru ca au de ce. Inventia, se pare, ar apartine unui inginer bacaoan care a ramas fara casa din cauza cutr…comunistilor. Numai ca, bucuria lui a fost de scurta durata pentru ca un alt inventator, tot roman,de data aceasta din Dabuleni Dolj sau Gorj (este vorba de cel care a inventat coaja de pepene), a inventat detectorul care prezice cutremurul cu 7 zile inainte. Aparatul a fost construit din piese second hand provenite de la: un feon, un radio cu tranzistori si un vibrator cu abur. Toate cumparate de la targul de vechituri din Valea Cascadelor de olteanul nostru care vine cu pepeni in fiecare vara in piata Gorjului din Bucuresti. Ca o paranteza, vibratorul se pare ca ar fi apartinut Maicii Tereza care, suparata ca s-a ars, l-a vandut pe Ebay unei pensionare din Bucuresti: una Camelia Mitoseru. Feonul ar fi cel al lui Cogeac care, nu se stie cum a ajuns in targ, iar radioul (asta se stie cu siguranta) a fost al lui Stefan cel Mare care in pauzele dintre dintre doua lupte cu turcii mai asculta o manea de-a lui Carmen Serban.
Cum functioneaza? In momentul cand simte ca se apropie un cutremur, aparatul incepe sa emita sunete gen: yeaahh, oohh yea sau oh my God.
Cu cat cutremurul este mai aproape, aceste sunete devin tot mai dese si mai intense. Si, in sfarsit, dupa ce acesta se produce, va puteti face un dus fericiti ca s-a intamplat, asteptand, bineinteles, urmatorul cutremur.

Advertisements